Zene.sk

Switch to desktop Register Login

SZMAZE-Pátria Zenekutató 2012

szmazepatria
Figyelem! A SZMAZE és a Pátria rádió zenekutató versenyt hirdet.

A zenekutató célja a tehetséges szlovákiai magyar együttesek, szólisták folyamatos rádiós megnyilvánulási lehetősége. A legjobbak stúdiófelvételt készíthetnek, állandó szereplői lehetnek a Pátria rádiónak és más médiáknak, továbbá részt vehetnek június 9-én, Naszvadon megvalósuló gálaműsoron, ahová meghívást kapnak prominens zenei szakemberek, akik különböző zenei ajánlatokat tehetnek a fellépőknek. Jelentkezési határidő: 2012. május 31.

A felvételeket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk.

A tehetségkutató szabályait és részletes lebonyolítását a Zene.sk portálon olvashatjátok, továbbá a szlovákiai magyar média is beszámol a zenekutatóról.

A SZMAZE-Pátria Zenekutató jelentkezési feltételei a következők:

Nevezhetnek hivatalos hanghordozóval nem rendelkező (kivétel ez alól a szerzői kiadásban megjelent album), szlovákai magyar zenészek, illetve zömmel szlovákai magyar tagokból álló, szlovákiai bázissal rendelkező csoportok, zenekarok, együttesek. Műfaji megkötés nincs, a lényeg, hogy élő muzsikáról legyen szó. Magyarországi jelentkező nem nevezhet.

Egyéb kritériumok:

•    legalább 2, maximum 5 értékelhető és megfelelő minőségű felvétel

•    az élő muzsikán belül bármilyen zenei stílus képviseltetheti magát

•    a jelentkezés alsó korhatára: 15 év

•    csak saját szerzeményeket fogadunak el (természetesen kivétel ez alól a komolyzene, a népzene és a magyar nóta; szólisták zenei alapot használhatnak)

•    a jelentkezők a felvételeiket e-mailben, mp3 formátumban (minimum 192 kb/s) illetve videó link beillesztéssel (csak YouTube linkeket fogadunk el!) az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldjék (csupán ez a két mód engedélyezett!)

•    a szólista illetve zenekar legalább 10 mondatos biográfiája (zenekar esetében kötelező a taglista is), a pontos elérhetőség (cím, e-mail cím és telefonszám) megadása

•    nevezési díj nincs

•    Jelentkezési határidő: 2012. május 31.

A zenekutatóról további információkkal és aktualitásokkal a közeljövőben a Zene.SK megújult honlapja, a Pátria rádió és a többi szlovákiai magyar média szolgál.