Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Waszlavik Gazember László a Deja Vu klubban

Waszlavik Gazember László a Deja Vu klubban
 
Évtizedek óta tartja 65 kilós súlyát és járja az országot zenész-ként. Becsületes neve Waszlavik László József, tanult foglalkozása elektromérnök. Tagja volt a nyolcvanas években a Bizottság, a Beatrice és Vágtázó Halottkémek zenekaroknak. Alapító tagja volt a Csiga Biga nevű újhullámos együttesnek is. Aztán a saját útját kezdte járni. Elnevezte kísérleti zenéjét jop stílusnak. A mozaikszó a jazz-, opera-, punkmuzsikát takarta. Igazi arc, egyéni stílussal. No és persze bizar művésznévvel. Ő Waszlavik Gazember Petőfi Velorex Sámán Ullmann Mónika László. 

wg

Az 1980-as évek második felében „Kelet-Európai Rock Sámán”-ként közel húsz koncertet tartott nyugaton 1987-ben Global Shaman Maxi címmel Münchenben megjelent első lemeze.

Az 1990-es évek elején Waszlavik két „Nemzeti Zenei Fesztivált” szervezett, melynek céljai a hagyományápolók, közös szerepeltetése és a magyar szellemű zenei törekvések összefogása volt. Saját kazettái mellett más, főleg népzenei és hagyományőrző kiadványok megjelentetésénél bábáskodott. Tagja a Magyar Hagyományőr Világszövetség Elnökségének. Művészeti fővédnöke volt a Leukémia Fesztivál – (segélykoncert a leukémiás betegekért) jótékonysági rendezvénynek, mindkét rendezvényen koncertet is adott. Fellépője volt a szintén jótékonysági "Mindig van kiút -  anti-drog fesztiválnak is.

Mikor rákérdeztem, hogy milyen prokukciót láthatunk tőle a Deja vu klubban így felelt:

„Tangóharmonikán van jó egyszemélyes produkcióm, tipikusan magyar népzene (szerelmes, betyár, bor-, katonadalok, tájegységi blokkok). Videóprojektoron, klipeket is tudok vetíteni. Nemrég megjelent könyvem is szóba kerülhet, ennek mindenféle fejezete van, rocktörténeti visszaemlékezések, speciális úszások iskolája, elméleti fejezetek (mi a magyar a zenében, hazai zenetörténet, stb.).

Aki tehát kíváncsi Waszlavik László korántsem szokványos előadására,  látogasson el a februári  12.-én zajló Deja vu klubestre  a Magyar Intézetbe (Palisády 54) . Kezdés 19.00 óra, a belépés díjtalan.