Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Tűzvirág 2012 - képzőművészeti és zenei fesztivál

tuzvirag
A Tűzvirág – Művészetek Hete képzőművészeti és zenei fesztivál alappillérei, a Tűzvirág Nemzetközi Zománcművészeti Seregszemle, a Tűzvirág Nemzetközi Szabadiskola képzőművészeti jellegű rendezvényekhez, kísérőrendezvények kapcsolódnak, amelyek színesítik a 10 napos fesztivált.

1, „Tűzvirág Nemzetközi Kézművesek Vására"

A vásár a 10 napos rendezvény második felében szombaton és vasárnap, reggel 8:oo órától koraestig, igény szerint 20:oo óráig tart. A részvevők kizárólag kézműves termékeket árusíthatnak, előnyt élveznek azon jelentkezők, kik bemutatják a helyszínen az egyes gyártási folyamatokat, illetve saját maguk által készített tárgyakat forgalmaznak. A szervezők biztosítják az eladás feltételeit, az adott esetben igény szerint a pénztárgépen keresztüli eladás is biztosított. Többségében a szervezők által felajánlott sátorban helyezkedhetnek el, nem kizáró ok a saját sátorhoz való ragaszkodás.

A kézművesek vásárának egyik része a bor és pálinkatermelők bemutatkozása, a Borok és a Pálinkák udvarában, történik, itt is a kistermelőkre fókuszálva, ez esetben korlátozott létszámmal. A bor és pálinka eladás esetében minden résztvevőnek biztosítani kell a törvény által előírt feltételeket, csak kizárólag pénztárgéppel rendelkezőket tud fogadni a rendezőség.

További részként a „Naszvadi Könyvvásár" -t említhetnénk, amely keretén belül az egyenes eladáson túl könyvbemutatók, dedikációk, író olvasó találkozók szerveződnek, az arra megfelelően kialakított helyszíneken.

A kézművesek vásárának részét képezik a szabadtéri színpadon, ingyenesen megtekinthető szórakoztató műsorok. Szombaton „Népművészeti Kavalkád" amelynek keretén belül a szlovákiai magyar közösséghez hasonló helyzetben, az anyanemzettől elszakadva élők kulturális életét próbáljuk meg bemutatni, majd a bor és pálinka udvarban cigányzene szól este 22:oo óráig. Bemutatkoztak már sváb, bunyevác, szlovák és ruszin népművelők. A vasárnap délután ugyanezen a helyszínen „Szórakoztató zenei délután" címmel fémjelzett műsor tekinthető megl délután 14:oo órától este 20:oo óráig.

2, Szmaze – Pátria Rádió „Zene kerestetik"

címmel fémjelzett felvidéki magyar, az egész évben folyamatos zenekereső záró rendezvénye, amelyen a kiválasztott 10-15 zenekar, énekes, szólista stb. kap bemutatkozási lehetőséget, úgy a meghívott szakmának, mint természetesen a nagyközönségnek.

3, „Minden este szórakoztató zene"

A 10 nap keretén belül a Művelődési Központ udvarán felállított sörsátor nagyszínpadán esténként könnyűzenei koncertek, musicalek, kerülnek bemutatásra. A válogatásnál nagy figyelem fordítva arra, hogy évente minél több nemzetiségű zenész lépjen a közönség elé, az igényesség és építő jelleg tekintetében a fellépők 90 százalékában élő zenei produkciókat előnybe helyezve. Mindaz mellet, hogy a főműsorokat általában ismert, profi zenekarok, zenészek, énekesek meghívásával van biztosítva, kellő hangot kapnak a hazai amatőr szinten tevékenykedő zenészek is.

Teljességében a 10 napos rendezvényen szinte minden érdeklődő megtalálhatja a számára legjobb szórakozási lehetőséget és sok érdekes újdonsággal ismerkedhet meg, legyen az a zene, vagy a képzőművészet világából való.

Műsor - http://www.tuzvirag.sk/hu/musor

Web - http://www.tuzvirag.sk