Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Modernül szeret a Royko Passage

roykopassageA Royko Passage-t 2004-ben alapították a Strieženec fivérek – Mátyás és Dávid, valamint Matrka Simon; mindhárman több csallóközi formációban is zenéltek már kamasz koruk óta. Matyi például hosszú évekig az Expired Passport basszusgitárosa volt, Simon a Yellow Earth dobosa; Dávid az ANTIpetiből vagy a Los Davidosból lehet ismerős, Matyi és Simon pedig együtt is zenéltek a somorjai Yellow Earth-ben, míg egy bandában kötöttek ki Dáviddal és elkezdődött a Royko Passage története.

A Royko Passage-t 2004-ben alapították a Strieženec fivérek – Mátyás és Dávid, valamint Matrka Simon; mindhárman több csallóközi formációban is zenéltek már kamasz koruk óta. Matyi például hosszú évekig az Expired Passport basszusgitárosa volt, Simon a Yellow Earth dobosa; Dávid az Antipetiből vagy a Los Davidosból lehet ismerős, Matyi és Simon pedig együtt is zenéltek a somorjai Yellow Earth-ben, míg egy bandában kötöttek ki Dáviddal és elkezdődött a Royko Passage története.

A zenekar alternatív rock és pop keverékét játszotta a 2000-es évek közepén; olyan lányneves slágereket gyártottak, mint a Judith, Ariel vagy Hannelore. Felléptek pozsonyi és csallóközi klubokban, de emlékezhet rájuk a közönség a bacsfai Ócsófesztről vagy a Nádfesztről is.

2006-ban a Strieženec fivérek Londonba költöztek, a zenélést ott is folytatták – több dobosuk is volt, de egy sem bizonyult a “hiányzó láncszemnek”; ezalatt Simon odahaza a dunaszerdahelyi Moustache-ban kezdett dobolni. 2010 végén a Royko Passage összeállt egy koncert erejéig az NFG klubban, amely fellépés olyan volt számukra, mint régen – óriási öröm.

Idén októberben váltak nagylemez-éretté, így Pozsonyban rögzítették első albumukat, amelyről mától ITT hallható és teljesen ingyen letölthető egy szám, a This Modern Love. A lemezen vadonatúj és régebbi, de újrahangszerelt dalok is szerepelnek, stilárisan az alternatív pop / rock jellemző rájuk.  A nagylemez kiadása 2012 tavaszán várható.