Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Címlap

Megszűnik vagy átalakul a dunaszerdahelyi NFG klub

Dunaszerdahely. Szerdán megszűnt a tízéves NFG klub, így ma elmarad a tervezett Big Man Band lemezbemutató koncertje. Az alternatív szórakozási lehetőséget biztosító ifjúsági klub működtetőinek egy hetük van arra, hogy kihurcolkodjanak a kultúrházból.

Dunaszerdahely. Szerdán megszűnt a tízéves NFG klub, így ma elmarad a tervezett Big Man Band lemezbemutató koncertje. Az alternatív szórakozási lehetőséget biztosító ifjúsági klub működtetőinek egy hetük van arra, hogy kihurcolkodjanak a kultúrházból. „Nem szűnik meg a klub, csak a kocsma” – mondta kérdésünkre Pázmány Péter polgármester, és kijelentette, a továbbiakban nem kíván az Új Szónak nyilatkozni semmilyen ügyben.

A működtetőnek felajánlották, használhatják a művelődési központ egyéb termeit, ő azonban ezt elképzelhetetlennek tartja. Hangulatban, zenei kínálatban olyan alternatívát jelentett az NFG, amely mással nem helyettesíthető. Jelen pillanatban nem található a városban hasonló hely, a kocsmák, éttermek, diszkók, de még a művelődési központ sem elégíti ki az NFG törzsvendégeinek igényeit. Úgy tudjuk, továbbra is klubot működtetne a megürült helyiségben a művelődési központ, arról azonban még nincs információnk, hogy milyen formában. Információink szerint, a szomszédos helyiségben régóta működő, és jelenleg megújuló-bővülő Atlantic bár jutna ott további térhez. A kérdésekre a városvezetés adhatna választ, ám a polgármester nyilatkozatából egyértelmű, hogy terveiről nem kíván beszélni. A döntés már csak azért is elgondolkodtató, mert Pázmány a kezdeteknél és azt követően is támogatta a klubot, egy ízben ő maga nyitotta meg a Mediawave fesztivált.

A Mediawave nemzetközi filmfesztiválnak, filmvetítéseknek, profi együtteseknek és szárnyaikat próbálgató bandáknak rendszeresen teret és fellépési lehetőséget biztosító klubot tíz éve alapították gimnazisták. Törzsvedégeinek számát háromszázra becsülték.

B. Józan Mónika
Új Szó