Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Címlap

Big Man Band és a Poloska színház a Jókai Napokon

Mások írták...
Koncerthangulat a színpadon

Őszintén szólva nagy meglepetéssel szolgált számomra a nagymegyeri Poloska Színház Képzelt riport... című, rockmusicalként beharangozott előadása. Nagyon jót tett a csapatnak a megújhodás. A műsorfüzetben közölt előzetesből kiderült, hogy idén sok új arccal gazdagodott a társaság, ez teljes mértékben megmutatkozik a csapat játékán, egyrészt kevéssé rutinosan birtokolták a színpadot, félszegen játszották ki a szerepüket, el-elcsuklott az énekesek hangja, másrészt viszont a néző minden színpadi bakijával együtt nagyon tudta szeretni az előadást, ami nagyrészt a kezdők fiatalos bájával, lendületével átitatott játéknak tudható be. Na meg az élőzenének. Ugyanis a zenei aláfestést a Big Man Band szolgáltatta, ami valószínűleg nagyon jó döntés volt Görföl Vilmos, az előadás rendezője részéről. Az élőzene egyébként is feldobja a színpadi játékot, ebben az esetben pedig egyenesen „szuper” volt (elfogult vagyok: imádom az együttest – és ezzel nem vagyok egyedül, a fesztivál résztvevői közül páran már az előadás után elkezdték intézni a szervezőknél a „nagy ember” esti koncertjét, nem tudom, mennyi sikerrel).

ROZBROY VIKTORDéry-Pós-Presser-Adamis: Képzelt riport... című előadásával megkezdődött a 43. Jókai Napok műsora. A nyitóelőadást a nagymegyeri Poloska Színház előadásában láthattuk. Fesztivált elkezdeni hálás, egyben nehéz feladat, hiszen alaphangulatot kell adni egy hét napos programnak.

A Poloska Színház előadásának ez sikerült, hiszen az élő zenét játszó Big Man Banddel kiegészülve megteremtette ezt az atmoszférát. Nagyon jót tett az előadásnak az élő zene, ami a zenekart dícséri, hálás szereplője és része volt az előadásnak. Sajnos a hangosítás nem sikerült tökéletesen, ami hátránya volt az előadásnak. Egészében véve egy jó hangulatú előadást láthattunk, amit a közönség hálás tapssal jutalmazott a végén.

(Visszhang, BÓTA ISTVÁN, színművész)