Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Címlap

Ellopták a hangszereiket, mégis felléptek

Az okozott kár meghaladja a 280 ezer koronát, a legfiatalabb elkövető mindössze tizenöt éves
Királyhelmec. A helyi művelődési központ zsúfolásig megtelt színháztermében nagy sikerű koncertet adott a magyarországi Kistehén tánczenekar, valamint a királyhelmeci Waterfall együttes. Ez utóbbi annak ellenére vállalta a fellépést, hogy a koncert előtt néhány nappal kirabolták a zenekar próbatermét. A tettesek három szaxofont, egy klarinétot, egy akusztikus gitárt és egy szintetizátort vittek el, a többi között hangszórókat, keverőpultot és mikrofonokat is eltulajdonítottak. Nádasdi Péter, az együttes énekese lapunknak elmondta, az általuk okozott kár meghaladja a 280 ezer koronát, ám az anyagi veszteségen kívül legalább ekkora gondot okoz, hogy így a zenekar fellépései kerültek veszélybe, arról nem is beszélve, hogy az új lemezre készülő dalaikon sem tudnak jelenleg dolgozni. Információink szerint a rablás gyanúsítottjait – egy többszörösen büntetett előéletű 29 éves tiszacsernyői férfit, egy 18 éves fiatalembert és egy mindössze 15 éves lányt – a rendőrség már elfogta, és a hangszerek egy része is megkerült. A legidősebb rabló vizsgálati fogságban van, két társa szabadlábon védekezhet. A Waterfall együttes egyébként a hétvégi koncertjén a környékbeli zenészektől kölcsönkapott hangszereken játszott, ám így is mindössze nyolc számot mutathatott be a közönségnek. A zenekar tagjainak újra Guido Signorini olasz üzletember sietett a segítségére, aki műszaki berendezéseket vásárolt, ám az ellopott hangszereket ilyen rövid időn belül ő sem tudta pótolni. A Waterfall zenekar 2002 novemberében alakult, tagjai: Móricz Walter (gitár), Múdry Valér (baszszusgitár), Mátyás Róbert (dob), Haminda Tibor (ütőshangszerek), Pataky Károly (szaxofon, klarinét), valamint Nádasdi Péter (ének). Az együttes If Not Now (Mikor, ha nem most?) című lemeze 2005 márciusában jelent meg. A New Generation című számra készített videoklipjüket több szlovákiai és magyarországi kereskedelmi tévé- és rádióállomás is sugározta. A lemez és a videoklip elkészítéséhez a már említett Guido Signorini hathatós anyagi segítséget nyújtott. Az együttes fellépett már Budapesten, Debrecenben, Székesfehérvárott és Pulán, a Művészetek Völgyében.
A múlt évben egy csehországi fesztiválon is sikerrel szerepelt, valamint a Peha együttes előzenekaraként 10 koncertből álló országos turnén is hallhatta őket a hazai közönség.
Ha valaki bármilyen használható információval rendelkezik az eltulajdonított hangszerekkel, illetve a műszaki berendezésekkel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a 0905 878 145-ös telefonszámon.

Leczo Zoltán

Új Szó, 2006. február 28.