Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Címlap

Ellopták a hangszereiket, mégis felléptek

Az okozott kár meghaladja a 280 ezer koronát, a legfiatalabb elkövető mindössze tizenöt éves
Királyhelmec. A helyi művelődési központ zsúfolásig megtelt színháztermében nagy sikerű koncertet adott a magyarországi Kistehén tánczenekar, valamint a királyhelmeci Waterfall együttes. Ez utóbbi annak ellenére vállalta a fellépést, hogy a koncert előtt néhány nappal kirabolták a zenekar próbatermét. A tettesek három szaxofont, egy klarinétot, egy akusztikus gitárt és egy szintetizátort vittek el, a többi között hangszórókat, keverőpultot és mikrofonokat is eltulajdonítottak. Nádasdi Péter, az együttes énekese lapunknak elmondta, az általuk okozott kár meghaladja a 280 ezer koronát, ám az anyagi veszteségen kívül legalább ekkora gondot okoz, hogy így a zenekar fellépései kerültek veszélybe, arról nem is beszélve, hogy az új lemezre készülő dalaikon sem tudnak jelenleg dolgozni. Információink szerint a rablás gyanúsítottjait – egy többszörösen büntetett előéletű 29 éves tiszacsernyői férfit, egy 18 éves fiatalembert és egy mindössze 15 éves lányt – a rendőrség már elfogta, és a hangszerek egy része is megkerült. A legidősebb rabló vizsgálati fogságban van, két társa szabadlábon védekezhet. A Waterfall együttes egyébként a hétvégi koncertjén a környékbeli zenészektől kölcsönkapott hangszereken játszott, ám így is mindössze nyolc számot mutathatott be a közönségnek. A zenekar tagjainak újra Guido Signorini olasz üzletember sietett a segítségére, aki műszaki berendezéseket vásárolt, ám az ellopott hangszereket ilyen rövid időn belül ő sem tudta pótolni. A Waterfall zenekar 2002 novemberében alakult, tagjai: Móricz Walter (gitár), Múdry Valér (baszszusgitár), Mátyás Róbert (dob), Haminda Tibor (ütőshangszerek), Pataky Károly (szaxofon, klarinét), valamint Nádasdi Péter (ének). Az együttes If Not Now (Mikor, ha nem most?) című lemeze 2005 márciusában jelent meg. A New Generation című számra készített videoklipjüket több szlovákiai és magyarországi kereskedelmi tévé- és rádióállomás is sugározta. A lemez és a videoklip elkészítéséhez a már említett Guido Signorini hathatós anyagi segítséget nyújtott. Az együttes fellépett már Budapesten, Debrecenben, Székesfehérvárott és Pulán, a Művészetek Völgyében.
A múlt évben egy csehországi fesztiválon is sikerrel szerepelt, valamint a Peha együttes előzenekaraként 10 koncertből álló országos turnén is hallhatta őket a hazai közönség.
Ha valaki bármilyen használható információval rendelkezik az eltulajdonított hangszerekkel, illetve a műszaki berendezésekkel kapcsolatban, kérjük, jelezze azt a 0905 878 145-ös telefonszámon.

Leczo Zoltán

Új Szó, 2006. február 28.

Utolsó frissítés: 2006. február 28. kedd, 19:42

Találatok: 60242

Előtag

Az Előtag zenekar köszönete
Az Előtag zenekar üdvözli a SZMAZE megalakulását, a zene.sk létét.
Az Előtag zenekar köszöni az Úgysincsmásbuli szervezőinek a meghivást, azt, hogy ott lehettünk.
Az Előtag zenekar köszöni Sanyának a segitséget, a kombo kölcsönzését.
Az Előtag zenekar köszöni Dávidnak, az Ócsófeszten való szereplési lehetőséget.
Az Előtag zenekar köszöni az ovisoknak, nagymamáknak (akik Led Zeppelinen, Jimi Hendrixen, Janis Joplinon, Deep Purple-on, Black Sabbathon, P.Mobilon, Beatricén, HBB-en nőttek fel), hogy eljöttek, fizettek, és ezzel is hozzájáruljanak a szerény bevételhez.
Az Előtag zenekar elnézést kér a vájtfülűektől, hogy elrontottuk az estéjüket, és mi nem játszottuk el a Born To be Wildot.
Az Előtag zenekar igéri, hogy jövőre már nem lesz közönségdijas a Zoboralji Rockfeszten.
Az Előtag zenekar köszöni az épitő szándékú kritikákat, és megfogadja, hogy tanulni fog belőlük.
A 14 éves Gila elnézést kér Dávidtól, hogy a háta mögött, és Hendrixtől, hogy a nyelvével játszott.
Az Előtag zenekar felszólitja Nagy Ferót, Vikidál Gyulát, Szarka Tamást, Marian Vargát, hogy vonják vissza dicsérő szavaikat.
Az Előtag zenekar sok sikert, összetartást kiván a szlovákiai magyar amatőr rockmozgalomnak.
Az Előtag zenekar bocsánatot kér, hogy a banda még nem volt 2 éves, és még csak 14-17 évesek. Igyekezni fogunk fölnőni a nagyokhoz: Antipeti, Expired Passport, Groove Machine, Sasszemvacka, Mortifer stb. Tudjuk, nem lesz könnyű.
Az Előtag zenekar mindegyik bandának, mely fellépett Szeliben, szívből gratulál a teljesítményükhöz, és sok sikert kiván az elkövetkező időszakban.

Baráti tisztelettel: ELŐTAG zenekar

Utolsó frissítés: 2005. október 27. csütörtök, 23:43

Találatok: 3100

A Csak Van elhatárolódik a Borstól származó bulvárcikktől

A Csak Van zenekar ezennel hivatalosan elhatárolódik a Bors bulvármagazin által írt cikktől!
A Csak Van zenekar ezennel hivatalosan elhatárolódik a Bors bulvármagazin által írt cikktől! Soha, egyetlen publikus megnyilvánulásunkkal sem fordultunk a TV2 ellen - barátságban, bármiféle feszültség nélkül váltunk el a Megasztár szerkesztőségétől, hiszen esélyt és viszonylag nagy publicitást kaptunk tőlük! A zenekar hivatalos közleményében leírtak minősülnek továbbra is a hivatalos álláspontunknak, melyekkel a TV2 is egyetért.

Köszönjük a Borsnak az újabb ferdítésekkel és ostobaságokkal teli cikket, melyben magukat minősítik azzal, hogy úgy tesznek, mintha fogalmuk sem lenne róla, mi fán terem a paródia. Kijelentjük, hogy a kisfilmnek nem célja gúnyt űzni a zsűriből, ez egy egyszerű poén, melyben saját magunkat is célkeresztbe állítottuk.

Továbbá Oliver Hirschbiegel rendező alkotása sem \"náci film\" - ahogy az rögtön az iromány címében is olvasható -, így tehát a mi átiratunk sem az, a Bors ezzel egyenesen a rendezőt, Bernd Eichinger forgatókönyvírót, a film egész stábját, a Constantin Film embereit és zenekarunk teljes legénységét vádolja meg olyasmivel, amibe inkább nem szeretnénk mélyebben belegondolni. Az írásban állítottakkal ellentétben a TV2-t nem Hitler személyesíti meg, a zsűritagokat pedig nem SS-tisztek játsszák: ezek mind német színészek.

A bulvármédia sajnos azon a szinten áll ma, hogy ha az ember nem hajlandó nyilatkozni, akkor ők találnak ki számára valamit - bármit. A nyilatkozatok pedig egytől-egyig elferdített, átírt változatban kerülnek publikálásra, ez történt most is. A botrány természetesen mindennél fontosabb, itt tartunk ma, ezt kell legyömöszölni a tömegek torkán. A Csak Van zenekar sajnálja a történteket, alkotó közösségként szégyelli az újság színvonalát, és szánalmasnak tartja, hogy elvileg értelmes emberek nincsenek tisztában a paródiával, mint olyannal. Mi továbbra is a hivatalos közleményünkben leírtakhoz tartjuk magunkat.

(A Bors cikkét, melyet további több tucat bulvármagazin is átvett és szinte változtatás nélkül közölt, ITT lehet elolvasni.)

Utolsó frissítés: 2010. augusztus 20. péntek, 15:44

Találatok: 2338

Csak Van a legjobb 100 között a Megasztárban

A dunaszerdahelyi Csak Van zenekar bejutott a Megasztár ötödik szériájának legjobb százas mezőnyébe!
A dunaszerdahelyi Csak Van zenekar bejutott a Megasztár ötödik szériájának legjobb százas mezőnyébe! Közép-Kelet Európa legvidámabb és leggördülékenyebb bandáját az áprilisi selejtezőn több mint tizenkétezer jelentkező közül válogatták be abba az ötszáz produkcióba, amelyeknek már a végleges zsűri előtt is helyt kellett állniuk.

A második fordulóra májusban került sor, ahol egy saját dalt (Izzik a galagonya) és egy Queen-slágert (Crazy Little Thing Called Love) adtak elő. A zsűri egyhangú döntése alapján tehát az együttes a következő körben is versenghet a továbbjutásért. Produkciójukból egy részletet már lehetett látni a tévében, beszéltek magukról a Magellán c. ismeretterjesztő műsorban is, a közeljövőben pedig néhány koncertre is számíthat a közönség.

A harmadik fordulóig, melyre valamikor a késő nyár folyamán kerül sor, a Csak Van folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket, híreket, zenét, videókat oszt meg a Facebookon található rajongói oldalán. Itt játékokra, szavazásra, és ami a legfontosabb, állandó párbeszédre lehet számítani.

Hasznos linkek:

Utolsó frissítés: 2010. máj. 17. hétfő, 14:34

Találatok: 2385