Zene.sk

Switch to desktop Register Login

Címlap

Jubilál a Deja Vu klub

2007 októberében lesz öt éve, hogy megkezdte működését a pozsonyi Deja Vu klub - beszélgetés Strieženec Sándorral, a klub vezetőjével.
Októberben lesz öt éve, hogy megkezdte működését a pozsonyi Deja Vu klub. Az leszögezhető, hogy az egyik legaktívabban működő hazai magyar ifjúsági klubról van szó. A jubileum kapcsán beszélgetek a klub ötletgazdájával s egyben a Deja Vu együttes vezetőjével, Strieženec Sándorral.


- Miért, s milyen körülmények közt vágtál bele a klub megszervezésébe?

- Kettös cél vezérelt. Egyrészt összehozni egy jó hangulatú találkahehyet a környékbeli fiataloknak, másrészt viszont – önző módon – fellépési lehetőséget akartam biztosítani a Deja Vu zenekarnak, amely már 2 éve működött, s mivel dzsesszt és blues-t játszott, viszonylag kevés fellépési lehetőség kínálkozott számára.

- Vissza tudsz emlékezni az első bulikra?

- Maradéktalanul, annál is inkább, mivel pontos listát vezetek a klubestekről. Az indulásnál összeszövetkeztem a diákhálózatos fiatalokkal, közösen indítottuk a Hlava XXII. kávézóban, ez azóta is a törzshelyünk. Az első klubesten Erich Boboš Procházka volt a vendég, majd Grendel Lajos, A. Nagy László is ellátogatott hozzánk. Már kezdettől fogva teret adtunk az amatőr zenekaroknak is. Nagy és pozitív vátozást hozott a klub életébe, amikor a Magyar Köztársaság Pozsonyi Intézete is beszállt társszervezőnek. Az első magyarországi vendég Gerendás Péter volt, őt egyébként a jubileum kapcsán ismét meg szeretném hívni. Ha ideírnám az összes neves vendéget, akik megfordultak nálunk, szép lista kerekedne. Csak mutatóba: Varga Miklós, Sziámi Müller Péter, Vikidál Gyula, Hajós András, Takács Tamás, Vágó István, Hernádi Judit, Soma, Verebes István, Kaszás Attila, Peter Lipa, Pavol Hammel, Szidi Tobias, Kassai Csongor stb.

- Van valami, amit nem sikerült megvalósítani?

- Igen, sajnos van. Amikor a klubot elindítottam, szerettem volna több beszélgetést „beiktatni” művészekkel, közéleti emberekkel, akár sportolókkal. Ez nem igazán sikerült, mert a közönség „nem igen veszi a lapot”, amit nagyon sajnálok. De még nem adom fel…

- Mi újság a Deja vu háza táján? Hogy telt a nyár?


- Köszönöm, jól vagyunk. Nyáron három fesztiválon szerepeltünk, s elmondhatom, hogy sikerrel. Felléptünk a bazini Cibulák nevű rendezvényen, ez egy nagyszabású multi-kulturális fesztivál. Barátaink, a Big Man Band tagjai meghívtak a Megyerock elnevezésű, valóban hangulatos seregszemlére. Szerepeltünk a Szigeten is, a Duna TV sátrában léptünk fel, s nagy örömünkre megtelt a nézőtér, pedig vagy 150 méterrel odébb a nagyszínpadon éppen Pink csillogott…

- Mi várható a hamarosan induló évadban a Deja Vu klub házatáján?

- Továbra is jó az együttműködésünk a Magyar Intézettel. Krasztev Péter igazgató „másodállásban” a klub menedzsere is egyben, aki kapcsolatait is kihasználva segíti ügyünket. Szeptember 26-án indulunk, a vendég Somló Tamás, akivel közösen is zenélünk. Igéretünk van Lovasi Andrástól is a Kispál és a Borzból. Szeretnénk vendégül látni Rák Vikit a Susedia nevü népszerü sorozatból, egyelőre még nem találtunk szabad termínust, mivel sűrűn szerepel. De ami késik, nem múlik… A hazai zenés amatőr színjátszást is támogatjuk, a közeljövőben a nagymegyeri Poloska Színház mutat be részleteket a Képzelt riport egy rockfesztiválról c. előadásukból.
Azt tudni kell, hogy a Deja Vu klub nyitott rendezvény, tehát mindenkit sok szeretettel várunk.


- Köszönöm szépen a beszélgetést!